Stichting Syrisch Nederlands Huis

Wij zijn een Nederlandse stichting die activiteiten uitvoert in heel Nederland, met de hulp van Nederlandse en nieuw aangekomen Syrische handen. Op dit moment richten we ons op de regio Haarlem, Leiden en de Bollenstreek.
Onze doelgroep zijn de nieuw aangekomen Syriërs. Wij willen hen helpen om deel uit te maken van de Nederlandse gemeenschap, door hen een duwtje in de rug te geven. Dit doen we door elkaar te ondersteunen, zonder elkaars achtergronden, ervaringen en verhalen tekort te doen. We vinden het belangrijk om juist gebruik te maken van deze ervaring en kennis. Zo willen we ervoor zorgen dat ook nieuwkomers een plek krijgen binnen de Nederlandse samenleving.

Het Syrisch Nederlandse Huis

Wij proberen een huis te zijn voor de projecten, ideeën en talenten van iedereen met een Syrische achtergrond. Wij willen hen helpen met het begrijpen van en het meedoen aan het Nederlandse leven en de Nederlandse gewoontes. Hiermee willen wij hun een nieuwe positie geven in de Nederlandse gemeenschap die niet alleen gunstig is voor hen, maar ook voor de Nederlandse samenleving.

Het Syrisch Nederlandse Huis is een informatie- en onderzoekscentrum, maar biedt ook activiteiten aan. Bovendien proberen wij stap voor stap samen met de Syrische nieuwkomers te werken aan hun integratie en re-integratie. Dat begint vaak met taal, maar juist ook op het gebied van werk bieden wij ondersteuning.

nl_NLDutch
arArabic nl_NLDutch